Somnis de paper....

Un raconet on literatura, fantasia i realitat van agafades de la mà....




Hem tingut l’oportunitat de poder viure les grans aventures de tres petites: Wendy es conduïda al país de Maimés juntament amb els seus germans per viure unes aventures increïbles (lluitant contra pirates) amb Peter Pan i companyia. La Dorothy aterra literalment al país d’Oz per viure també fantàstiques aventures juntament amb, l’Espantaocells, el Llenyataire, el Lleó, el seu petit Totó. I l’Alícia s’endinsa al País de les Meravelles en companyia de personatges caòtics i bojos: el gat de Chesire, el Conill blanc, la Duquesa, el Rei i la Reina de Cors, la Tortuga Artificial, entre molts altres.
Totes tres, tenen coses en comú: són tres nenes petites, dolces, aparentment fràgils, que són traslladades de la seva tranquil·la vida en un món simple i comú, on l’únic que han de fer és jugar amb nines, amb germans, mascotes, anar a l’escola, estudiar i recitar la lliçó cap a un món fantàstic, irreal, més enllà del que veuen i toquen.
Totes tres, han anat a parar a un altre país: Wendy a Maimés, Dorothy a Oz, i Alícia a el país de les Meravelles.
Les nenes, totes elles, senten el desig de tornar a casa en algun moment de la seva fascinant història. I totes tres, han de solucionar diverses coses en la seva nova llar per poder tornar a casa ( Wendy ajuda als nens perduts, Dorothy ajuda als amics que va trobant pel camí de rajoles grogues a resoldre els seus problemes, i Alícia ha d’ajudar al conill, i també ha de jugar al croquet amb els Reis de Cors i ha d’assistir a un judici important).
Tot i que aquestes tres protagonistes de conte tenen coses en comú, també hem d’apreciar subtils diferències entre les seves personalitats:
Wendy és una noia de casa, la seva aspiració és cuidar el màxim dels seus i convertir-se en una bona esposa i ama de casa.
Dorothy, tot i que vol tornar a casa amb els seus oncles quan aterra amb la seva casa a Oz, és més independent i té més iniciativa que Wendy.
Finalment, Alícia és un cap boig. Tot i que de vegades es fa la llesta i és una mica capritxosa,o infantil, Alícia no té por de res: es llença pel forat on veu el Conill Blanc, no s’estranya massa de tots els estrambòtics personatges amb els que es creua, intenta comprendre les situacions que van passant al seu voltant... En definitiva, és independent, valenta, decidida.... o potser inconscient?
El que tenim clar és que tot i que totes tenen una base comuna, les tres nenes protagonistes de les històries més populars de la literatura infantil i juvenil, són ben diferents.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!


Hola amics! Fins ara aquest bloc ha estat un petit projecte de l'assignatura de "Lectura i Escriptura dels 6 als 12 anys" de la carrera de Magisteri de Primària de l'UdL creat per la Núria Rodríguez i la Rocío Vallejo. Un cop, l'hem acabada, he decidit no tancar el bloc ( Rocío) per continuar posant alguna vegada alguna obra que m'hagi agradat o cridat l'atenció! Bé doncs, benvinguts de nou!