Somnis de paper....

Un raconet on literatura, fantasia i realitat van agafades de la mà....

John Lennon era un dels components de la banda musical The Beatles formada l’any 1960 a Liverpool, Anglaterra.
Després John Lennon va treure diferents discs de manera solitària els quals tenien tots un caràcter rebel però partint del pacifisme. Poc a poc, va obtenir un gran nombre de fans i gran influència dins el món juvenil.
Tot i això, John Lennon va ser assassinat per Mark Chapman. Mark va ser hospitalitzat durant la seva joventut a causa d’una malaltia mental. Per ell el “Guardiàn entre el centeno” va tenir un gran significat tot i que en va fer una lectura errònia a causa de les seves obsessions. Va voler fins i tot, fer el mateix recorregut que va fer en protagonista de l’obra, Holden Caulfield i viure les seves experiències.
El dia 8 de desembre de l’any 1980, Mark va comprar un altre exemplar del llibre en la qual hi va escriure “Esta es mi declaración” així doncs, es va dirigir als apartaments on vivia John Lennon i la seva parella Yoko Ono i després de firmar el disc Double Fantasy els va esperar a que tornessin. Un cop va tornar el cotxe d’en John Lennon va ser quan el va disparar i matar. El més impactant d’aquesta historia és que Mark es va quedar a l’escena del crim mentre llegia un altre capítol del llibre fins que va arriba la policia i el va detenir.
Però per què va matar a John Lennon si ell representava la rebel·lia i la critica a la societat? Segons algunes fonts documentades, Mark Chapman havia passat de l’admiració cap aquest gran músic a l’odi perquè ja no era un ideal a seguir. Segons Mark, la fama li havia pres la seva vida privada, ara vivia còmodament i tot el que deia, per a ell ja no era real, no era autèntic. Tampoc hem d’oblidar que patia una malaltia mental i que es va obsessionar amb la idea de ser el guardià entre el sègol.

Hem volgut aprofitar aquesta ocasió per recordar a un gran cantant com era John Lennon. A continuació hem penjat el vídeo de la seva famosa cançó: Imagine

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!


Hola amics! Fins ara aquest bloc ha estat un petit projecte de l'assignatura de "Lectura i Escriptura dels 6 als 12 anys" de la carrera de Magisteri de Primària de l'UdL creat per la Núria Rodríguez i la Rocío Vallejo. Un cop, l'hem acabada, he decidit no tancar el bloc ( Rocío) per continuar posant alguna vegada alguna obra que m'hagi agradat o cridat l'atenció! Bé doncs, benvinguts de nou!