Somnis de paper....

Un raconet on literatura, fantasia i realitat van agafades de la mà....

Holden és el personatge que Salinger va crear en la novel·la El guardián entre el centeno. Aquesta novel·la es va publicar l’any 1951 però encara és important dins el context actual. Per què ha passat això? Aquest fet s’esdevé per la forma narrativa que té aquest llibre, Salinger utilitza el recurs de la primera persona per explicar les aventures que li passen a un noi adolescent com és en Holden.
També utilitza un vocabulari molt quotidià i això fa que l’estil del llibre sigui directe, aquest fet fa que des de les primeres línies de la història el lector tingui la necessitat de continuar llegint fins al final.

Un altre fet que ha esdevingut aquesta novel·la fins als nostres dies és sens dubte la caracterització d’en Holden. Com hem dit anteriorment, ell és un adolescent de disset anys i es troba en un moment de la seva vida una mica complicat. Per una banda, sap que ja no és un infant però per una altra banda, sap que encara no és adult i a més a més odia el món adult. Holden critica, odia i ens diu que el món adult és una hipocresia constant, que les persones adultes són falses, no es creuen mai res, no els importa res..
En canvi, ell vol ser el guardià entre el “sègol”. Ell constantment s’imagina que hi ha un camp de sègol en el qual hi juguen milers de nens. Tots estan contents però a prop hi ha un precipici, ell els vigila i els ajuda perquè aquests infants no caiguin en el precipici. D’alguna manera Holden no vol abandonar aquest record i aquest contacte amb la seva infància per aquest motiu, es porta tant bé amb la seva germana Phoebe i enyora tant al seu germà mort Allie.

Sens dubte, Holden s’ha convertit en alguna cosa més que un personatge de ficció, és un símbol pels adolescent perquè narra sentiments que tots en l’edat d’en Holden hem pogut experimentar i perquè el llibre és una crítica constant a la societat que ens envolta i que també envoltava al Salinger.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!


Hola amics! Fins ara aquest bloc ha estat un petit projecte de l'assignatura de "Lectura i Escriptura dels 6 als 12 anys" de la carrera de Magisteri de Primària de l'UdL creat per la Núria Rodríguez i la Rocío Vallejo. Un cop, l'hem acabada, he decidit no tancar el bloc ( Rocío) per continuar posant alguna vegada alguna obra que m'hagi agradat o cridat l'atenció! Bé doncs, benvinguts de nou!