Somnis de paper....

Un raconet on literatura, fantasia i realitat van agafades de la mà....



L'autor de la novel·la "El guardián entre el centeno", J.D Salinger va morir el passat 28 de Gener, a l'edat de 91 anys. Després d'haver treballat el llibre el curs passat, que per cert, em va marcar bastant, per la seva gran càrrega i ritme intens, vull comentar una mica per sobre un article del diari "EL PAÍS" , Dulce y desconocido señor Boletus, escrit per Bàrbara Celis que m'ha cridat molt l'atenció perquè intenta apropar-se més a la figura més humana de l'autor, titllat moltes vegades de malhumorat, misteriós i reaci a les relacions personals.
Un home "mediàticament invisible", que no concedia entrevistes ni es deixava veure a la llum pública: aquesta era el perfil d'home que es relacionava amb Salinger. Sempre han sorgit llegendes urbanes sobre la seva persona. Però declaracions de gent del seu entorn habitual revel·len tot el contrari: un home familiar, que estimava molt els nens, amant del bon cinema, amb els seus hobbies (entre ells els bolets, d'aquí el pseudònim de senyor Boletus), i integrat totalment al cercle social de la seva ciutat.
Anava a dinar i a sopar a restaurants, anava a la biblioteca, parlava amb els nens o simplement es quedava observant el paisatge.
Tal i com diu l'autora de l'article textualment: "En realidad los realmente raros eran los que acudían a Cornish y acampaban frente a su casa para intentar verle".
Salinger, preservant la seva "normalitat" i evitant entrar al circ literari que va néixer fa ja unes dècades, es va guanyar fama de extrany, misteriós i excèntric, però realment fou un home normal i corrent, amic dels seus amics i un gran escriptor que ens va deixar no fa gaires dies.
Aquest és un breu i senzill homenatge a l'autor d'un llibre intens, apassionant, ple de controvèrsia i que ha mantingut en vil a milers d'adolescents i joves des de que va ser escrit l'any 1951

Descansa en pau, senyor Boletus.


__________________


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!


Hola amics! Fins ara aquest bloc ha estat un petit projecte de l'assignatura de "Lectura i Escriptura dels 6 als 12 anys" de la carrera de Magisteri de Primària de l'UdL creat per la Núria Rodríguez i la Rocío Vallejo. Un cop, l'hem acabada, he decidit no tancar el bloc ( Rocío) per continuar posant alguna vegada alguna obra que m'hagi agradat o cridat l'atenció! Bé doncs, benvinguts de nou!