Somnis de paper....

Un raconet on literatura, fantasia i realitat van agafades de la mà....

Hem acabat els llibres del programa de l'assignatura "Lectura i escriptura dels 6 als 12 anys".
Aquesta assignatura, sota el nostre punt de vista, ha estat una oportunitat que hem aprofitat al màxim per apendre a gaudir de la literatura infantil i juvenil, tot i que al principi érem bastant escèptiques amb tot el que representava la lectura de llibres aparentment per nens.
Hem après a llegir entre línies, a veure coses que anys enrere no hauríem vist, a trobar un rerefons davant una paret llisa, a aprendre que la lectura en moltes ocasions, no mostra tan sols una història amb inici, nus i desenllaç, sinó que obre un gran ventall de personatges, amb les seves característiques, inquietuds i temors. També hem vist una gran quantitat de sentiments i intencions que els autors deixen manifests amb els seus relats ( trets biogràfics, ideologies socials, polítques, traumes, visions de la vida..).
Però hem après dues coses molt importants amb aquesta assignatura: en primer lloc, hem vist que s'ha deixat molt de banda actualment la lectura dels clàssics o de les novel·les i contes més representatius de la història de la literatura universal. Ens hem deixat seduïr per nous escriptors que exploten la banda més comercial de la literatura, i ens hem donat compte que això és un gran error, que hem de solventar, sobretot els mestres. Amb això no volem dir que no s'hagin de llegir els nous best-seller que van sorgint dia rere dia, sinó que mai hem d'apartar llibres com els que hem anat presentant en aquest blog durant el curs de l'assignatura.
Per altra banda, també hem pogut aprendre que és meravellós poder gaudir del mateix llibre en diferents etapes de la vida: llegir un llibre com Peter Pan als 8 anys, als 20 i als 50, ens aportarà coses noves. Encara que l'haguem llegit vint cops. Per tant, la literatura infantil i juvenil s'ha de llegir sempre, perquè ens aportarà noves dades, noves impressions, nous pensaments que potser no havíem tingut 10 anys enrere.
Hem après a valorar la lectura, a valorar tot allò que ens aporta i ens fa sentir.
Aquest blog, ha estat resultat de moltes hores de lectura i reflexions sobre els llibres que hem anat llegint. No n'hi ha hagut cap que ens hagi deixat indiferent, tot i que algún ens hagi agradat més que un altre ;-) Tots ens han ensenyat alguna cosa que no havíem pensat mai, i això té un gran valor per a nosaltres ( com a futures mestres i com persones que gaudeixen de la lectura d'un bon llibre).
Per tant, ens agradaria, si el temps i la feina ens ho permet, continuar escrivint en aquest blog, sobre alguna obra que ens sorprengui o ens interessi recomanar.
Per tant, podem dir que no estem a la fi del camí del recorregut per a meravelloses obres literàries per nens i joves, sinó que estem en una petita parada.
Per tant, no direm un " Hasta siempre" sinó un "Fins aviat!"
I... sobretot.. un consell que mai us anirà malament no pareu de llegir MAI!
Núria i Rocío

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!


Hola amics! Fins ara aquest bloc ha estat un petit projecte de l'assignatura de "Lectura i Escriptura dels 6 als 12 anys" de la carrera de Magisteri de Primària de l'UdL creat per la Núria Rodríguez i la Rocío Vallejo. Un cop, l'hem acabada, he decidit no tancar el bloc ( Rocío) per continuar posant alguna vegada alguna obra que m'hagi agradat o cridat l'atenció! Bé doncs, benvinguts de nou!