Somnis de paper....

Un raconet on literatura, fantasia i realitat van agafades de la mà....

Sembla mentida que un sol home es pogués inventar un món tan imaginari, fantàstic, magnífic.. aquest va ser James Matthew Barrie, l’autor de Peter Pan.
No va tenir una vida fàcil ja que sempre va arrossegar la mort del seu germà David. David era el fill preferit de la seva mare i la seva mort li va causar una situació familiar força inaguantable ja que la seva mare estava molt afectada i ell intentava substituir al seu germà mort, però els resultats eren encara molt pitjor.

De la seva vida amorosa tampoc en podem treure una visió força positiva ja que no estava enamorat de la seva muller sinó d’una dona que tenia cinc fills, als quals Barrie sempre s’inventava precioses històries. De fet, es creu que la família Darling de la seva obra té molt a veure amb els membres de la família Llewelyn Davies.

Tot i això, Barrie va demostrar la seva gran capacitat dins el món literari, inventant-se un personatge incomparable: en Peter Pan. Molts dels historiadors afirmen que Peter Pan no és res més que un reflex de Barrie. De totes maneres, aquest autor va ser capaç de inventar-se una història repleta de fantasia, d’humor, de sentiments.. una de les històries més conegudes i més importants dins els món literari.

Per tal de conèixer millor la vida d’en James Matthew Barrie i poder entendre perquè va escriure la seva millor obra i quins va ser els motius que el van impulsar a fer-ho, us recomanem la pel·lícula que porta per títol Descubriendo Nunca Jamás protagonitzada per Johnny Depp (J.M. Barrie) i Kate Winslet (Sylvia Llewelyn Davies).

Ja que ens va agradar tant la pel·lícula us volem facilitar la primera part de la pel·lícula. Esperem que us agradi tant com a nosaltres!




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!


Hola amics! Fins ara aquest bloc ha estat un petit projecte de l'assignatura de "Lectura i Escriptura dels 6 als 12 anys" de la carrera de Magisteri de Primària de l'UdL creat per la Núria Rodríguez i la Rocío Vallejo. Un cop, l'hem acabada, he decidit no tancar el bloc ( Rocío) per continuar posant alguna vegada alguna obra que m'hagi agradat o cridat l'atenció! Bé doncs, benvinguts de nou!