Somnis de paper....

Un raconet on literatura, fantasia i realitat van agafades de la mà....



És bo quan comencem a endinsar-nos en un món desconegut, però alhora emocionant i divertit, que coneixem una mica amb què ens trobarem. Un bon pirata és temerari però alhora es coneix els mars i oceans com la palma de la seua mà!




la pirateria és una activitat molt antiga i es remunta als orígens de la navegació. Des dels seus orígens fins al segle XIV la pirateria es desenvolupava bàsicament en el Mar Mediterrani.
En l’època de l’Imperi Romà, el Mar Mediterrani ja estava ocupat per grans vaixelles pirates els quals es caracteritzaven per la seva lleugeresa i rapidesa. Aquests vaixells suposaven una gran amenaça pel comerç romà i aleshores es va crear un gran exércit que s’unia a totes les costes del Mar Mediterrani i anava dirigit per Pompeyo el qual va acabar amb l’existència dels pirates en la nostra mar.





Tot i que ja no hi ha pirates en la Mar Mediterrània aquesta activitat marítima no ha desaparegut. Per tant, ens preguntem, hi ha pirates en l’actualitat?



La resposta és força clara i en podem afirmar l'existència dels pirates en l’actualitat. Aquests són tant o més perillosos que els pirates d’èpoques anteriors ja que les seves armes han anat millorant i els seus objectius han canviat. Abans només es preocupaven per obtenir botins, atracar vaixells, apoderar-se de les mercancies... però actualment els seus objectius són força cruels i es tracta del comerç de persones, robatoris, assassinats, raptes per obtenir-hi nombroses recompenses i el narcotràfic.
Tot i això, la pirateria es concentra en determinades zones del nostre planeta com són les mars de Filipines i Indonèsia, i també algunes zones de l'Índic, la costa de Somàlia, les desembocadures dels rius Orinoco i Amazones. Tot i que són llocs vigilats, cada any tenen un gran nombre d’atacs pirates.



Aquí podem veure un exemple ben clar:



__



Com podem veure... L'Illa del Tresor no és fantasia... han existit durant l'història pirates... i ara , en els nostres temps, també! I si comenceu a endinsar-vos en aquesta obra mestra, veureu que els pirates no són les úniques veritats de la vida que ens mostra l'Stevenson... Ho sabreu veure? Segur que, com bons pirates, ho veureu ràpidament!




2 comentarios:

ejem, oc m i e r d a s

m i e r d a s

Publica un comentari a l'entrada

Benvinguts!


Hola amics! Fins ara aquest bloc ha estat un petit projecte de l'assignatura de "Lectura i Escriptura dels 6 als 12 anys" de la carrera de Magisteri de Primària de l'UdL creat per la Núria Rodríguez i la Rocío Vallejo. Un cop, l'hem acabada, he decidit no tancar el bloc ( Rocío) per continuar posant alguna vegada alguna obra que m'hagi agradat o cridat l'atenció! Bé doncs, benvinguts de nou!